پولیپ بینی را چگونه درمان کنیم ؟ 💟
ممکن است بارها اسم پولیپ بینی را شنیده باشید. عمل های جراحی زیادی برای درمان این بیماری تنفسی انجام میشود. از شایع ترین علائم این بیماری میتوان به اختلال در تنفس ، خروپف و آبریزش بینی نام برد.
پولیپ بینی توده هایی غیر سرطانی هستند که معمولا بدون درد بوده و ممکن است در اثر التهابات ناشی از آسم ، عفونت های بینی و حلق (قارچی یا باکتریایی) و یا آلرژی ها ایجاد شوند. این توده ها میتوانند در درون حفره های بینی و یا داخل سینوس ها رشد کنند و در صورت بزرگ شدن میتوانند تنفس را سخت و یا غیرممکن سازند. پولیپ بینی معمولا به شکل دانه های انگور تکثیر میشود و هر دو حفره ی بینی را درگیر میکند اما میتواند به شکل تکی هم ظاهر شود. می توانید با فوق تخصص گوش، حلق و بینی گفت و گو کنید .
این توده ها اندازه های متفاوتی دارند و اگر به شکل غیر عادی بزرگ باشند از داخل بینی و یا حلق قابل دیدن هستند. و حتی در گاهی موارد ممکن است این بیماری با سینوزیت اشتباه گرفته شوند اما میتواند با انسداد جاری تنفسی عاملی برای تشدید یا ابتلا به سینوزیت باشد.
بیمارانی که مبتلا به پولیپ بینی هستند ممکن است مجبور به تنفس از راه دهان شوند که این مورد منجر به خشکی شدید گلو و در گاهی موارد التهاب و خونریزی در حلق شود.
ویزیت آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی
علل ابتلا به پولیپ بینی :
- عفونت های سینوسی مزمن
- آسم
- آلرژی نسبت به قارچ های موجود در هوا
- فیبروز کیستیک : یکی از شایع ترین اختلالات ژنتیکی که ترشحات ریه ، پانکراس ، کبد ، روده و سیستم تناسلی غلیظ و چسبنده می شود و همچنین میزان نمک موجود در ترشحات غدد عرقی نیز افزایش می یابد.
- آلرژی به برخی داروهای شیمیایی مانند آسپرین ، ایپوبروفن و ناپروکسن
- عوامل ژنتیکی
- عملکرد خاص در سیستم ایمنی بدن
- سندروم چرگ اشتراوس : واکنش خود ایمنی در عروق متوسط و کوچک
- رینیت آلرژیک : التهاب مخاط بینی
علائم پولیپ بینی :
- سردرد مزمن
- گرفتگی دائمی بینی
- اختلال در حس بویایی
- ترشحات بینی
- جمع شدن خلط در پشت حلق
- عفونت های مکرر
- صدای تو دماغی
- خرناس کشیدن در هنگام خواب
- خر و پف
- کاهش حس چشایی
- آبریزش بینی
- عطسه کردن
از آنجایی که پولیپ بینی اکثرا منشا آلرژیک دارند در فصل ها و یا فضاهایی خاص تشدید خواهند شد ، مثلا در فصل بهار به دلیل گرده افشانی گل ها و گیاهان و همچنین در فصل پاییز و زمستان به دلیل خشکی و برودت هوا میتواند باعث خشکی بینی و گلو شود. ذرات معلق تحریک کننده ی تنفس نیز مانند آلودگی هوا ، دود ، بوی سرخ کردنی مواد غذایی نیز میتوانند در تحریک و تشدید پولیپ های بینی موثر باشند.
در صورتی که پولیپ بینی درمان نشود میتواند باعث آسیب جدی به حواس بویایی و چشایی شده و با ورود عفونت به حلق و بینی باعث بیماری های تنفسی و حلق شود. خر خر در هنگام خواب از دیگر آسیب های عدم درمان پولیپ بینی بوده و در موارد شدید میتواند حتی باعث تغییر شکل ظاهری بینی گردد.
تشخیص و درمان پولیپ بینی :
پولیپ بینی میتواند از طریق :
در اکثر موارد برای کنترل التهابات ناشی از بینی از درمان دارویی و از کورتیکواستروئید ها به صورت موضعی و یا عمومی استفاده میشود. استفاده از آنتی بیوتیک ها و آنتی هیستامین ها روش دیگری برای درمان پولیپ بینی می باشد.
در صورتی که دارو درمانی موثر نباشد میتوان از عمل های جراحی برای برداشتن پولیپ بینی استفاده کرد.
عمل های جراحی برای درمان پولیپ بینی به دو روش عمده انجام می شود :
- پولیپکتومی : یک جراحی سرپایی و بدون بیهوشی است که رایج ترین راه درمان پولیپ بینی می باشد.
- آندوسکوپی سینوسی : این روش برای درمان پولیپ های حاد تر استفاده میشود.
جراحی پولیپ بینی میتواند در مواردی عوارض بخصوصی را نیز به همراه داشته باشد. این عوارض می تواند شامل :
- خونریزی
- عفونت
- و یا اختلال در حواس چشایی و بویایی باشد.
اما انتخاب، همراهی و مشاوره با جراح بینی متخصص و حاذق در این زمینه می تواند به شما کمک کند تا بهترین و ماندگارترین نتیجه را از جراحی خود بگیرید.
درمان طبیعی و خانگی پولیپ بینی :
موارد زیادی هست که شما میتوانید با رعایت کردن آنها از پولیپ بینی پیشگیری کرده و یا در صورت ابتلا علائم آن را بهبود ببخشید. این موارد میتواند مانند تغییر سبک زندگی ، تغذیه سالم و ورزش کردن باشد.
- به اندازه کافی آب بنوشید : کم آبی بدن میتواند باعث غلظت خون و ترشحات بدن گردد.
- ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید : با این کار میتوانید سوخت و ساز بدن خود را بالا نگه دارید و به تقویت سیستم ایمنی خود بپردازید.
- مصرف پوسته ی گیاه مگنولیا : این گیاه اثر خلط آوری دارد و باعث محدود کردن غشای مخاطی بینی شده و پولیپ را کوچک کند.
- مصرف روغن کرچک : این روغن با تقویت سیستم ایمنی میتواند درمان خوبی برای مقابله با حساسیت ها و عفونت ها باشد.
- مصرف موضعی روغن درخت چای : این روغن میتواند تورم ناشی از پولیپ بینی را کاهش دهد.
- از مصرف مواد غذایی حساسیت زا خودداری کنید : مواد آلرژی زای غذایی مانند غذاهای پرنمک و پرادویه و تند مثل مواد غذایی فرآوری شده میتواند ابتلا به واکنش های آلرژیک را افزایش دهد.
- ویتامین A ، روی و امگا۳ مصرف کنید : این مکمل های غذایی با تقویت سیستم ایمنی میتوانند در درمان عفونت ، قارچ و واکنش های آلرژیک موثر باشند.
- سیر و پیاز خواص آنتی اکسیدانی داشته و در کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی بسیار موثرند. جایگیری این مواد در رژیم غذایی خانواده میتواند موثر باشد.
- رعایت بهداشت فردی نکته ی مهمی برای پیشگیری از تمام بیماری های عفونی و قارچی می باشد.
- زردچوبه نیز یکی از آنتی اکسیدان های قوی بوده که در درمان پولیپ بیی شناخته شده است.
پولیپ بینی و بوی بد دهان
از آنجایی که پولیپ بینی با مسدود شدن جاری تنفسی و التهاب سینوسی همراه است، این التهابات میتواند منجر به عفونت و یا رشد باکتری های بینی و دهان گردد که باعث بوی بد دهان و بینی می شود. رعایت بهداشت دهان و دندان علاوه بر اهمیتی که در پیشگیری از پولیپ دارد میتواند برای کنترل این بیماری هم موثر باشد.
نکته ی آخر در مورد پولیپ بینی :
پولیپ بینی ۱تا ۴ درصد مردم را درگیر می کند ، برخی معتقدند درمان دارویی موثر است و برخی فکر می کنند باید جراحی کنند. و اما توصیه ی ما به شما مشاوره با یم متخصص آگاه است. پزشک می تواند به طور صحیح تشخیص بدهد بیماری شما چیست و بهترین راه درمانی آن چیست و شما را در رسیدن به نتیجه ی دلخواه همراهی کنند.
پزشکان زیبایی پذیرش۲۴ ، با سابقه و تخصص در زمینه های زیبایی در کنار شما هستند تا بتوانید بدون دغدغه مشکلات خود را حل کنید. شما می توانید به راحتی نوبت خود را دریافت کنید و در کمترین زمان ممکن به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.
آرزوی پذیرش۲۴ سلامتی شماست.
برای خواندن سایر مطالب مرتبط با جراحی بینی می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید.
تمام آنچه در مورد جراحی و عمل بینی باید بدانید
مراقبت های بعد از عمل بینی را درست انجام دهیم!
عمل لیزر بینی ، فریب یا واقعیت ؟
جراحی بینی استخوانی و توصیه های مرتبط با آن!
عوارض عمل بینی و ۲۱ توصیه برای آن !
عمل جراحی بینی گوشتی ، همه ی آنچه میخواهید بدانید !
[ifso id=”16549″]
نوبت آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی
همه پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی در ایران
منبع: سایت پذیرش ۲۴
توجه: مطالب حوزههای پزشکی، تغذیه، روانشناسی، سلامت و زیبایی و تناسب اندام تنها جنبهی اطلاعرسانی دارند و هرگز نباید جایگزین مراجعه به پزشک یا مشاور متخصص شوند.